.

Culinaire Cavareis

Culinaire Cavareis

Robert Meyer nov 6, 2017 Uncategories 0 Comments

Oktober 2018 reisden we, gedurende 5 dagen, met een gezelschap van 14 personen door de Alt Penedès. De streek van “masias”, bodegas en wijngaarden ligt even ten zuidwesten van Barcelona. Het is de bakermat van de Cava. Met de auto ontdekten we de mooiste plekjes in deze regio, maar ook tijdens een fietstocht door de wijnvelden, opweg naar de sfeervolle bodega van Can Descregut, waar we gastvrij werden ontvangen door de wijnmaker en zijn vrouw met een lunch van typische streekproducten en hun heerlijke wijnen. Vanuit het prachtige Torre Nova Resort, als basisplaats, bezochten we meerdere bodega’s om veel te horen over de kunst van het wijn maken, het bewerken van de wijngaarden en met welk een passie zij dit doen. Diner in een sfeervolle ambiance van Castell d’Orpi en na heerlijke uren tafelen tuimelden weer naar buiten om ‘savonds de dag te besluiten met een bezoek aan de Cavatast in San Sadurní d’Anoia. De hoofdstad van de Cava, waar zo’n 40 Bodegas tijdens de Cavatast hun mooiste wijnen en Cava’s presenteren. Hier wil je een keer bij zijn. We laten het je graag beleven, ruiken en proeven. Info over onze cava reis?

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*