.

Liefhebbers van cava, wijn, olijfolie en andere Spaanse delicatessen zijn bij ons aan het goede adres.

                                                                     The perfect gift for delicious moments, we deliver and you taste!

Ons cava-assortiment is zeer ruim en uitgebalanceerd en wij importeren rechtstreeks van de bodega’s. Wij hebben goede relaties opgebouwd met vier familiebodega's: Torrens Moliner, Pere Olivella Galimany, 1+1=3 en Can Descregut. Verder betrekken wij biologische cava en wijnen van Can Suriol en Francisco Gomez die uitsluitend biologische en Demeter-wijnen produceren. Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere cava’s en niet per se uit de Alt Penedès, de cavastreek bij uitstek, gelegen op 40km ten zuid-westen van Barcelona. Vandaar dat wij ook cava betrekken uit de Extremadura en andere streken in Spanje. Om ons assortiment compleet te maken bieden wij ook rode, witte en rosé wijnen aan uit de Alt Penedès.

In de feestmaand december heeft De Cavakoning, steeds op een andere plek in Amsterdam, een popup-shop. Daar kunt u onze cava’s en wijnen proeven, een kerstpakket laten samenstellen en bubbels voor de feestdagen inkopen. Het team van De Cavakoning organiseert dan ook een bruisende Fiesta de Navidad met een buffet met tapa's en een optreden van een flamenco- of sevillanas groep.

Wij verzorgen graag bij u thuis een proeverij, catering van uw (verjaardags)feestje, een bedrijfsborrel, opening of een ander evenement. Het team van De Cavakoning neemt u het werk uit handen en regelt een tip-top catering met cava, wijn, tapas en cocktails.

Wie zijn wij?

Robert Meyer – inkoper in Spanje
Robert is continu op pad en bezoekt het hele jaar door bodega’s. Steeds op zoek naar nieuwe pareltjes, wijnen die net dat verschil maken in smaak en beleving. Daarbij vindt hij constante kwaliteit, vakmanschap, traditie en verantwoorde zorg voor het land, waar de druiven geteeld worden, een belangrijke factoren.

Hij heeft in 25 jaar goede relaties opgebouwd met de bodega’s uit de streek waar de cava vandaan komt, de Alt Penedès, op 40 km ten zuid-westen van Barcelona. Ook beheert hij een olijfboomgaard in de Alt Penedès van zo’n 240 olijfbomen, die op een verantwoorde manier wordt onderhouden d.w.z. zonder het gebruik van herbiciden. De oogst gaat rechtstreeks naar de olijfmolen en wordt daar onder lage temperatuur geperst met als resultaat een super zachte, extra virgen olijfolie met een licht bittertje en een zuurgraad van < 0,3%. Wij noemen deze olijfolie Muy-Rico, wat in het Spaans heel rijk van smaak betekent.

David Porcel – sales in Nederland
David verzorgt de sales en proeverijen. Zijn roots liggen deels in Córdoba, vandaar zijn passie voor de Spaanse wijnen en gastronomie. Op zoek naar een nieuwe uitdaging om zijn passie te kunnen uitdragen ontstond in 2015 de samenwerking met Robert en was De Cavakoning een feit.

Jolanda Porcel – gastvrouw
Jolanda is getrouwd met David en samen organiseren en verzorgen zij de proeverijen en evenementen. Jolanda zorgt ervoor dat er niets ontbreekt en alles soepel verloopt, zij is de gastvrouw bij de proeverijen en onderhoudt het contact met onze cliënten.

Met De Cavakoning brengen zij het feest van genieten bij mensen thuis, bij bedrijfsborrels, openingen en evenementen. Bij een proeverij laat David u graag kennismaken met het assortiment van onze 25 verschillende soorten cava. De tapas verzorgt hij zelf. Daarbij laat hij zich inspireren door zijn Andalusische roots en zijn reizen naar San Sebastian, de bakermat van de overheerlijke pintxos.

De Cavakoning beschikt over een uniek magazijn in hartje Amsterdam, een kelderruimte zonder daglicht waar de wijnen donker en vochtvrij opgeslagen staan bij een vrijwel constante temperatuur van  16°-18°c.

Onze producten worden rechtstreeks geleverd, of u kunt deze in overleg ophalen bij ons magazijn aan de Onkelboerensteeg 2b of onze popup-afhaaladres op de Weteringschans 185 in Amsterdam.

Ons doel is om de beste producten zo voordelig mogelijk te importeren zodat wij u de beste prijs en kwaliteit kunnen aanbieden en u kunnen laten genieten van ons uitgebreide assortiment.

Salud!
Het team van De CavakoningDe Cavakoning is een onderdeel van Robert Meyer Company, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34364588. BTW nummer: NL00074.544.779B.01. Postadres: Nieuwegrachtje 8, 1011VP Amsterdam, Magazijn: Onkelboerensteeg 2b, 1011HH Amsterdam, Bankgegevens: Knab bank, NL59KNAB0254913776, BIC: KNABNK2H