Cava is uitstekend geschikt om coctails mee te maken. Wij zullen proberen om iedere maand een coctail te presenteren die uitstekend past bij de maand van het jaar of het seizoen. De basisvoorraad Een basisvoorraad van een cocktailbar begint met zo'n fles of 5. Gin, Schotse Whisky, Cognac, Wodka, witte rum en Cava. Dit is een prima basis om mee te beginnen. Wat ook nodig is is Angostura Bitter, dat ook in de keuken gebruikt kan worden. Als je gaat uitbreiden begin dan met droge Vermouth, rode Vermouth en Campari. Ook Cointreau en een koffielikeur behoren tot één van de eerste aanvullingen. Voor exotische cocktails kun je Blue Curaçao en Pisang Ambon aanschaffen. Ook heb je nog verschillende gereedschappen nodig Cocktail shaker zoals een Strainer strainer (barzeef), koeler, flesopener en -afsluiter, kleine garde en natuurlijk een cocktailshaker. Een cocktailshaker bestaat uit drie delen. De basis waar de ingrediënten in komen, dan volgt de kap met filter en als laatste het deksel. Om ijsgruis te maken kun je een crusher aanschaffen maar enkele ijsblokjes in een schone doek kun je ook bewerken met een deegroller of houten hamer. Tevens zijn er verschillende maatbekers in de handel. Mocht je die niet hebben dan kan ook een borrelglas als "1 deel" worden gebruikt.

barcelona-nights.jpg

Barcelona Nights

LOVE COCKTAIL 7/10 Can Suriol Rosado Brut, 3/10 aardbei likeur, 1 aardbei, glas, fluit. Schenk eerst de aardbei likeur  en schenk daarna de koude Cava Rosado Brut. breng als laatste de aarbei in het glas.

bellini-coctail.jpg

Bellini coctail

Bellini coctail Benodigdheden: Cava Brut Nature en Perzikken, glas een fluit. Pureer de perzikken en vul een gekoeld champagneglas tot een vijfde met het perzikkensap. Voeg dan de ijskoude Cava Brut Nature toe. Als garnering kun je een aardbei of een perzik gebruiken. Een combinatie van beiden mag natuurlijk ook.

black-pearl.jpg

Black pearl

Coctail Black Pearl 1 deel Tia Maria, 1 deel Cognac, 4 delen Cava Brut, IJsblokjes, longdrink glas. Vul de shaker met de Tia Maria, Cognac en enkele ijsblokjes. Schud krachtig en schenk de mix door een strainer in een ccocktailglas. Vul het glas aan, naar smaak, met ijskoude Cava Brut. Garneren doe je met een aardbei.

exotic-passion.jpg

Exotic passion

Voor 1 glas: 3 cl Safari Cava Brut of Brut Nature, gekoeld Voor de garnering: Plakje limoen Bereiding: Simpele maar heerlijke longdrink. Vul een hoog longdrinkglas met de Safari en top af met de Koele Cava. Garneer, indien gewenst, met een schijfje limoen op de rand van het glas. Variaties: Voeg 2 cl jonge jenever of wodka extra toe.

beach-party-longdrink.jpg

Beach party longdrink

Ingrediënten Voor 1 glas: 4 el citroenjenever (of schilletje brandewijn) 1 limoentje Cava Brut Nature Takje citroenmelisse Bereiding: Leg in een longdrinkglas 1 plakje limoen. Druk naar beneden en schenk er 4 el citroenjenever op. Laat even intrekken  en top af met ijskoude Cava. Garneer met een schijfje limoen op de rand van het glas en een toefje citroenmelisse.

heaven-on-earth.jpg

Heaven on earth

Ingrediënten: Voor 2 glazen:  2 cl Curaçao blue 3 cl gin 1 scheutje Cava Brut Nature 1,5 cl citroensap IJsblokjes Bereiding: Doe de ingrediënten met de ijsblokjes in een shaker. Schud goed en giet door een strainer over in een cocktailglas. Garneer eventueel met een schijfje citroenschil of een rode en een groene cocktailkers en daartussen een half plakje citroen aan een prikker.

champs-elysees.jpg

Champs elysees

Ingrediënten Voor 1 glas: 2 cl Cointreau of Triple Sec 2 cl Bols aardbeienlikeur Cava Brut of Brut Nature Bereiding: Doe de Cointreau en aardbeienlikeur in een cocktailglas en vul het op met de Cava

rwanda-royal.jpg

Rwanda royal

Voor 1 glas: 3 ,5 cl Safari 1,5 cl vers citroensap scheutje aardbeiensiroop Cava Brut of Brut Nature (koel) Voor de garnering: Framboos

king-of-summer.jpg

King of summer

Ingrediënten Voor 1 glas: 3 cl aardbeienlikeur 1,5 cl jonge jenever of Gin Cava Brut of Brut Nature, gekoeld Voor de garnering: 1 aardbei Bereiding: Schenk de aardbeienlikeur in het glas en voeg hierbij de jenever om de cocktail wat extra kracht te geven. Vul bij met ijskoude Cava. Garneer met een opengesneden aardbei op de rand van het glas.

sparkling-charly.jpg

Sparkling Charly

Ingrediënten Voor 1 glas:  1,5 cl Abrikozen likeur (Apricot brandy) Cava Brut uit de koeling 1 sinaasappelschil Eventueel stukje abrikoos (blik)

high-in-the-mountains.jpg

High in the mountains

Ingrediënten: Voor 1 glas 4 cl amaretto Cava Brut Nature halve amandel (ongezouten) 1 takje mint ijsblokje